ΑρχικήΕπικαιρότηταΔεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα για Τουρκία & Συρία

Δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα για Τουρκία & Συρία

Τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκινούν με φορτηγά από Ασπρόπυργο για το λιμάνι της Πάτρας, ενημερώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, κι άλλους.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φορτωθεί σε πλοίο, το οποίο θα αποπλεύσει αύριο στις 09:00 το πρωί, από το λιμάνι της Πάτρας.

Και με το δεύτερο αυτό κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνέχεια του πρώτου που μεταφέρθηκε με πλοίο την Τετάρτη από το λιμάνι του Κερατσινίου στην Αλεξανδρέττα, η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Σημειώνεται πως η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας, ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

«Τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκινούν με φορτηγά από Ασπρόπυργο για το λιμάνι της Πάτρας. Αύριο αναχωρούν με πλοίο για Τουρκία και Συρία @HellenicAid @kedegr»