Δήμος Αθηναίων και ΓΕΕΘΑ συνεργάζονται για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος

28 mins read

Με στόχο η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από την λάθος διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις προσπάθειες του και πραγματοποιεί το επόμενο βήμα για την επέκταση της ανακύκλωσης σε κάθε σημείο της πόλης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υπέγραψαν χθές Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών και των βιοαποβλήτων του Στρατοπέδου «Παπάγου» πού είναι και η έδρα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με τη σημαντική αυτή συμφωνία οι ένοπλες δυνάμεις γίνονται μέρος μιας συνολικότερης οικολογικής προσπάθειας, η οποία αποσκοπεί στο να γίνει πράξη το σχέδιο  του Δήμου Αθηναίων για μια πόλη καθαρή και βιώσιμη, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Στρατόπεδο «Παπάγου», το οποίο στεγάζει χιλιάδες ανθρώπους, παράγοντας σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων, εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων και ενισχύεται με τις απαραίτητες υποδομές εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.

Πενήντα δύο μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, 19 για ανακύκλωση (μπλε) και 33 για βιοαπόβλητα (καφέ) θα «απλωθούν» σε όλο το στρατόπεδο, σε εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους, προκειμένου  να εναποτίθενται  με ευκολία τα απορρίμματα στο σωστό σημείο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, θα συλλέγουν κάθε μέρα τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα καθαρίζουν σχολαστικά, με νερό και απολυμαντικά, όλους τους κάδους. Έτσι, αποφεύγεται το φαινόμενο υπερχείλισης των κάδων και διασφαλίζεται η υγιεινή των στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον Δήμο Αθηναίων για δύο λόγους. Ο πρώτος, ο οποίος ειδικά σε αυτή τη συγκυρία έχει και μια σημαντική συμβολική υπεραξία, είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση, συνεργάζονται.  Κι εμείς ως αυτοδιοίκηση έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε έστω και λίγο,  όλα αυτά που μας προσφέρετε καθημερινά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κάνουμε μαζί, ένα σημαντικό και ποιοτικό βήμα, στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Και ανοίγουμε μαζί ένα νέο δρόμο, που θέλουμε να οδηγήσει στο να γίνει επιτέλους συνείδηση στην κοινωνία, η ανάγκη για μια άλλη, διαφορετική ποιότητα ζωής. Ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί ένα πρότυπο σχεδιασμό ανακύκλωσης. Επενδύουμε συνέχεια στα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, διότι για εμάς , η επόμενη χρονιά, το 2021 θα είναι η χρονιά της Ανακύκλωσης. Είναι η στιγμή της Αθήνας, να σηκωθεί όρθια. Χαιρόμαστε λοιπόν πάρα πολύ κύριε Αρχηγέ, που είμαστε σήμερα εδώ. Ελπίζω σήμερα να ήταν μόνο μια αρχή και να μπορέσουμε στο μέλλον να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»,  τόνισε στην διάρκεια της χθεσινής τελετής για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, το τελικό αποτέλεσμα πάντοτε μεγιστοποιείται όταν υπάρχουν συνεργασίες και κοινές δράσεις», καθώς και ότι «με γνώμονα το ευρύτερο καλό του κοινωνικού συνόλου, υπογράφουμε σήμερα με τον Δήμο Αθηναίων το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Βιοαποβλήτων στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», στέλνοντας παράλληλα ισχυρό το μήνυμα της συνεργασίας δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με τον μεγαλύτερο Δήμο της Χώρας, τον Δήμο Αθηναίων».

Παρών στη υπογραφή του Μνημονίου ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και το ΓΕΕΘΑ ήταν από την πλευρά του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Αβραμίδης, ο οποίος έχει την ευθύνη της σημαντικής προσπάθειας για την ενίσχυση και την επέκταση της ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα