Το Athens Digital Lab ανοικτό σε καινοτόμες προτάσεις για μια «έξυπνη» πόλη

16 mins read

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στον νέο κύκλο του Athens Digital Lab (ADL) του Δήμου Αθηναίων απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, ερευνητικές – φοιτητικές ομάδες και startups, με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής για μία έξυπνη, βιώσιμη και ανταγωνιστική πόλη.

Συνολικά δέκα καινοτόμες ιδέες, θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και θα υλοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες, με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Με ανανεωμένες θεματικές, το Athens Digital Lab, που αποτελεί και τον πρώτο δημοτικό τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας στη χώρα μας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη σελίδα https://www.athensdigitallab.gr/, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές θα πρέπει να «απαντούν» σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της πόλης, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι θεματικές ενότητες των προτάσεων που θα κατατεθούν έχουν επιλεγεί με βάση τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πάνω στους οποίους καταρτίζεται και το στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας της Αθήνας. Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν:

–       Ανθεκτικότητα / Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων

–       Τουρισμός / Πολιτισμός

–       Διαχείριση δημόσιου χώρου

–       Έξυπνη εκπαίδευση

–       Επενδύσεις και οικονομικό κλίμα (Impact Investment Monitor)

Οι δέκα ομάδες θα φιλοξενηθούν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Athens Digital Lab στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και την πλήρη καθοδήγηση των στελεχών του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη των εταιρειών COSMOTE και Nokia.

Η υποβολή συμμετοχών ισχύει έως την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020.   

«Είναι στρατηγικός στόχος μας, να επενδύσουμε στις επιχειρήσεις της Αθήνας και στην ανάπτυξή τους. Είναι επιλογή μας να ανοίγουμε δρόμο και να δίνουμε τα εργαλεία σε νέες ιδέες και ανθρώπους που αναζητούν τις ευκαιρίες για μία Αθήνα σύγχρονη, φιλική στις νέες τεχνολογίες με σκοπό να γίνει πιο ανθρώπινη. Γιατί όλοι μαζί στοχεύουμε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Για τον πολιτισμό που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Ο Δήμος των Αθηναίων, θα συνεχίσει, όχι μόνο να δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και καινοτομίας αλλά και να στέκεται δίπλα σε όλους εκείνους που επιδιώκουν ένα καλύτερο μέλλον”  τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το Athens Digital Lab υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Facebook Comments

Τελευταία Νέα