ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιαψεύδει ο Α. Γεωργιάδης ότι αλλάζει το πλαίσιο για την λειτουργία των...

Διαψεύδει ο Α. Γεωργιάδης ότι αλλάζει το πλαίσιο για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δε γίνεται συζήτηση για άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές και το θέμα έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε για το θέμα υπάρχει διχασμός στο χώρο του εμπορίου: «Έχουμε ανοίξει πολλές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν θα ανοίξουμε και αυτό το θέμα».

Νούμερο ένα στόχος είναι πάταξη του παρεμπορίου, καθώς όπως είπε αυτή είναι η μεγάλη πληγή για την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση.

Νωρίτερα

Στόχος του Άδωνι Γεωργιάδη είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες αλλά και να εκπονηθεί σχετική μελέτη για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα.

Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές που ισχύει επί του παρόντος προβλέπει ότι επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων τις εξής οχτώ Κυριακές:

1) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.

2) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.

3) Την Κυριακή των Βαΐων.

4) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

5) Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με την περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατών περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιάνικης πώλησης αγαθών τις Κυριακές.