ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ- Διερευνάται η συμμετοχή της σε...

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ- Διερευνάται η συμμετοχή της σε σκάνδαλο διαφθοράς

Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τέθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αφού ερευνάται για συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

 

Αναλυτικότερα, υπήρξε κλήση για ανάκριση της ευρωβουλευτή μετά τις σημερινές συλλήψεις στις Βρυξέλλες, αλλά και τις πληροφορίες από δημοσίευμα της Le Soir για εμπλοκή της πολιτικού στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα: «Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα», των οποίων το περιεχόμενο θαεξεταστεί.».

Οι παραπάνω συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι δηλώσεις Καϊλή για πρωτοπορία του Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματακαι το άδειασμα από Ανδρουλάκη

Η κ. Καϊλή είχε μιλήσει για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους στη χώρα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν έμεινε εκεί, αλλά εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν μπούλιγκ εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Καταλήγοντας ανέφερε «μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Ερωτηθείς σχετικά με την σχετική ομιλία της Εύας Καϊλή ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης». Υπογράμμισε  δε πως «έχουμε άλλη τοποθέτηση  για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».