ΑρχικήΕπικαιρότηταΔίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα

Κανένα ελαφρυντικό για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αναγνώρισε το δικαστήριο. Κανένα ελαφρυντικό και στους περισσότερους από τους πρώην βουλευτές.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν αναγνωρίστηκε σε κανέναν από τους 7 της Χρυσής Αυγής που αποτελούσαν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής
  • Κανένα ελαφρυντικό για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης
  • Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
  • Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
  • Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

Μετά θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης και στη συνέχεια θα αποσυρθεί το δικαστήριο σε σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσει τις ποινές των 57 καταδικασθέντων.

Μετά θα πρέπει το δικαστήριο να δώσει και πάλι το λόγο στην εισαγγελέα για να προτείνει εάν οι εφέσεις των 57 ενόχων θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Στη συνέχεια, και πάλι θα δοθεί ο λόγος στους συνηγόρους υπεράσπισης και μετά το δικαστήριο θα αποσυρθεί και πάλι σε σύσκεψη για να αποφανθεί εάν οι καταδικασμένοι θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή.

Το τελικό στάδιο είναι να αποφανθεί το δικαστήριο για τις παρεμπίπτουσες ποινές (κατασχέσεις, δεσμεύσεις, έξοδο κ.λπ).