ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημητρακόπουλος: «Το Ευρωκοινοβούλιο θέλει την Εύα Καϊλή ως τρόπαιο»

Δημητρακόπουλος: «Το Ευρωκοινοβούλιο θέλει την Εύα Καϊλή ως τρόπαιο»

Στο ερώτημα γιατί η Εύα Καϊλή δε συνεργάζεται με τις Αρχές, ώστε να αφεθεί ελεύθερη, απάντησε, σήμερα στον ΑΝΤ1, ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Προϋπόθεση για να συνεργαστεί είναι να έχει κάνει κάτι, όταν την ρώτησα αν έχει κάνει κάτι με το Κατάρ, είπε όχι», απάντησε.

Όπως τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πήγε στο Κατάρ με εντολή της Μέτσολα μία φορά και μίλησε για εργασιακές σχέσεις.

«Από την πρώτη στιγμή πιέζεται να παραδεχθεί πράγματα που δεν έχει κάνει. Το περιβάλλον της, της έλεγε να υπογράψει πράγματα που δεν έχει κάνει και σε δυο μέρες θα είναι ελεύθερη», σημείωσε ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Έρχονται στιγμές που λέει: “να υπογράψω να δω το παιδί μου”, την άλλη μέρα λέει: “τι να υπογράψω αφού δεν μπορώ να τεκμηριώσω πως το έχω κάνει”».




Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «υποκριτές» τους μετέχοντες στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας ότι «οι ποινικές υποθέσεις δεν ξεκαθαρίζονται από το Κοινοβούλιο, αλλά από τα δικαστήρια» και τους κατηγόρησε πως «ψάχνουν μία εμβληματική προσωπικότητα, για να καταδικαστεί. Για να πουν ότι όποιος παρεκκλίνει, διώκεται. Είναι υποκριτές. Την θέλουν ως τρόπαιο».

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος της κυρίας Καϊλή, αν είχαν εξεταστεί τα στοιχεία, η Εύα Καϊλή θα είχε αθωωθεί ενώ επανέλαβε τα περί κακής μεταχείρισής της από τη βελγική Δικαιοσύνη, είπε ότι, στην τελευταία επίσκεψη της κόρης της στη φυλακή, το 24 μηνών κοριτσάκι κρύφτηκε πίσω από μία καρέκλα για να μείνει μαζί της.