Δημοσιογραφικός «πόλεμος» για το predator: Επίθεση Βαξεβάνη σε Τέλλογλου και «Αυγή»

13 mins read

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια αντιπαράθεση με αιχμές, μεταξύ Βαξεβάνη και Τέλλογλου με φόντο της παρακολουθήσεις.

Η άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν στο Insidestory του κ. Τέλλογλου, σε ρεπορτάζ του για τις υποκλοπές, χαρακτήρισε εφημερίδα tabloid (δηλαδή σκανδαλοθηρική) το Documento

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια αντιπαράθεση με αιχμές, μεταξύ Βαξεβάνη και Τέλλογλου με φόντο της παρακολουθήσεις.

Η άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν στο Insidestory του κ. Τέλλογλου, σε ρεπορτάζ του για τις υποκλοπές, χαρακτήρισε εφημερίδα tabloid (δηλαδή σκανδαλοθηρική) το Documento του Κ. Βαξεβάνη.

Μάλιστα, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις λίστες που δημοσίευσε η εφημερίδα (στις 5/11 δημοσιεύτηκαν τα πρώτα 35 ονόματα) σε εμφανώς ειρωνικό ύφος το site αναφέρει ότι «κάθε Κυριακή ο κατάλογος συμπληρώνεται» και υπογραμμίζει: «Ενώ αυτό το κυριακάτικο τελετουργικό είναι βαρύ σε σεξ, ψέματα και εκβιασμούς, δεν παρέχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία και τις πηγές που χαρακτήριζαν προηγούμενες ανεξάρτητες έρευνες. Μέχρι στιγμής κανένας από τους κατονομαζόμενους δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως αν έχει μολυνθεί».

Σημειώνεται, ότι το άρθρο του σάιτ του κ. Τέλλογλου για την διαδρομή του ιδιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε το Predator το αναδημοσίευσε η Αυγή.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο εκδότης του Documento Κ. Βαξεβάνης, σε ανάρτησή του υποστήριξε ότι «επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και για τις υποκλοπές» και επέκρινε σφόδρα (χωρίς να κατονομάσει τα Μέσα, το inside Story και την Αυγή που το αναδημοσίευσε) για το Predator.

«Ενώ είναι καταφανείς οι ευθύνες Μητσοτάκη, κάποιοι δημοσιεύουν “έρευνες” για αεροπλάνα που πήγαν στο Σουδάν για να πουλήσουν το Predator. Να μιλάμε για φαντάσματα, αλλά όχι για Μητσοτάκη», έγραψε στρέφοντας τα βέλη του και κατά της Αυγής.

Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση, ο εκδότης Βαξεβάνης έκανε retweet πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Documento από το 2018 όπου κατηγορούσε ευθέως το insidestory και τον Τ. Τέλλογλου ότι χρηματοδοτούνται από το Βρετανικό ΥΠΕΞ.

Ενώ επικαλούμενος και πάλι αορίστως το Predator έκανε μια ακόμη ανάρτηση κατά δημοσιογράφου που δεν τον κατονόμασε.

Facebook Comments