ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσιογράφος μιλά για την απαγωγή του γιου του από τη συμμορία της...

Δημοσιογράφος μιλά για την απαγωγή του γιου του από τη συμμορία της Πολυτεχνειούπολης- Μαχαίρωσαν 80 φορές τον πατέρα

Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ένας 17χρονος στα χέρια της συμμορίας κακοποιών στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου πριν τρία χρόνια, μίλησαν οι γονείς του παιδιού, περιγράφοντας ταυτόχρονα τα όσα ακολούθησαν μέσα στο σπίτι τους.

Όπως δήλωσε η μητέρα του 17χρονου, μιλώντας στην ΕΡΤ1, οι δράστες απήγαγαν τον 17χρονο έξω από τη φοιτητική εστία στην Ούλοφ Πάλμε, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και τον πέταξαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Εκεί τον έδεσαν σε ένα δέντρο, του πήραν τα κλειδιά και πήγαν στον σπίτι της οικογένειας.

Η μητέρα αποκάλυψε πως τότε μαχαίρωσαν τον σύζυγό της- τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μάκη Παπαδάτο- δεκάδες φορές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως την επόμενη μέρα “ο ιατροδικαστής μέτρησε 80 μαχαιριές“. Παρά τα τραύματά του, ο πατέρας καταδίωξε τους δράστες, οι οποίοι μέσα στον πανικό τους εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ταυτοποίηση των δραστών ήρθε σχεδόν αμέσως.

Όπως είπε το άγριο σκηνικό έχει σημαδέψει και τα δύο παιδιά της για πάντα, καθώς μέσα στο σπίτι την μοιραία βραδιά βρισκόταν και ο τότε 15χρονος γιος της, που οι δράστες απειλούσαν με ένα πιστόλι στον κρόταφο.

Οι κακοποιοί της Πολυτεχνειούπολης είχαν απαγάγει παιδί δημοσιογράφου: Οι γονείς περιγράφουν το μάρτυριό του- "Τον έδεσαν σε δέντρο" - εικόνα 2

Τι είπε ο πατέρας του παιδιού

Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και το απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

“Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. Όλοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται” είπε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του θύματος, δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλλε μέσα και τους λήστεψε. “Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε” συμπλήρωσε.