Δημοσκόπηση Marc: Το 78% των πολιτών είναι υπέρ της σύνδεσης της αξιολόγησης των πανεπιστημίων με την χρηματοδότηση τους

9 mins read

Η δημοσκοπική εταιρεία Marc πραγματοποίησε έρευνα, μέσα από την οποία, φαίνεται ότι το 78% των πολιτών τάσσεται υπέρ της σύνδεσης της αξιολόγησης των πανεπιστημίων από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με τη χρηματοδότησή τους.

Ακόμη, έξι στους δέκα συμφωνούν με το να μετράει η απόδοση των μαθητών στο Λύκειο για την είσοδό τους στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του protothema.gr, στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον τελικό βαθμό του μαθητή για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η απόδοσή του στις τρεις τάξεις του Λυκείου το 60,1% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ».

Παράλληλα, το 78% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ», στην ερώτηση ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων να συνδεθεί με την αξιολόγησή τους από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και μόλις το 14,6% δηλώνει «διαφωνών/μάλλον διαφωνώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν καθολική είναι η αποδοχή της πρότασης για στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης από το κράτος με το 93,3 των συμμετεχόντων να συμφωνούν με το αίτημα αυτό.

Το 80,5% δηλώνει, τέλος, σύμφωνο με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την παροχή ενός tablet σε κάθε παιδί από την Δ΄ δημοτικού μέχρι την Γ΄ λυκείου μέσα στο οποίο θα βρίσκει τα βιβλία του σε ψηφιακή μορφή.

 

Facebook Comments