ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση Alco: Διψήφια η διαφορά για τη ΝΔ - 64% λέει...

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφια η διαφορά για τη ΝΔ – 64% λέει ΝΑΙ στην Ελληνογαλλική συμφωνία

Σταθερά διψήφια παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση που έκανε η Alco για λογαριασμό του OPEN TV.

H διαφορά είναι στις 10,1 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Τρίτο σταθερά έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 καθώς καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.

 

dimoskopisi14
dimoskopisi14a

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στην ερώτηση ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37& και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 24%.

dimoskopisi13

Όσον αφορά το ερώτημα για  το πώς κρίνουν  την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητικά απαντάει  μόλις το 24% των ερωτηθέντων. Ακόμη, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

dimoskopisi01-

 

dimoskopisi03-
dimoskopisi04-
dimoskopisi08-
dimoskopisi10-
dimoskopisi09-
dimoskopisi07