ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 8,1% η ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ - Αγκάθι για την...

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 8,1% η ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ – Αγκάθι για την κυβέρνηση η ακρίβεια

Με 8,1 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ. σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco, η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τα ευρήματα  της δημοσκόπησης το μεγαλύτερο αγκάθι για την κυβέρνηση, είναι η ακρίβεια η οποία ανησυχεί το 60% των πολιτών.

Παράλληλα, εκφράζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος από την κυβέρνηση, αλλά και η πεποίθηση ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, 60% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η ακρίβεια είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο, ενώ το 24% απαντά ότι ανησυχεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, το 6% ανησυχεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, το 5% για την εξέλιξη της πανδημίας και το 4% για την εγκληματικότητα. 

Επιπλέον, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση καθώς, στη σχετική ερώτηση, το 49% απαντά «καθόλου», το 23% «λίγο». Το 14% απαντά «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ». 

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν, ενώ το 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί. 

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κυβερνούσε, θα αντιμετώπιζει το ζήτημα της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 35% απαντά χειρότερα, το 34% ίδια και το 22% «καλύτερα». 

Πρώτος ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο… κανένας

Παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;», το 34% επιλέγει τον πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου), ενώ το 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση).

Σταθερά στη δεύτερη θέση, πάντως, παραμένει με ποσοστό 31% η απάντηση «κανέναν από τους δύο». 

Κλείνει η «ψαλίδα»

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 8,1%.

Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco τον Μάρτιο ήταν στο 8,9%, καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%.

Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6% και είναι τέταρτο, στο 4,9% και την πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση, ενώ ποσοστό 3% και οριακή είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση για το ΜέΡΑ25.