ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση GPO: Σταθερά πάνω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πάνω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά πάνω από 10 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά από τις πυρκαγιές, που όπως φαίνεται έχουν προκαλέσει την πρώτη κυβερνητική φθορά.

Σε δημοσκόπηση που έκανε η GPO για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»  η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να χάνει 2%, χωρίς ωστόσο η αντιπολίτευση να κερδίζει. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει σταθερότητα και το Κίνημα Αλλαγής χάνει.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ  συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Ιούνιο τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα. Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει την πτωτική του πορεία καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Στις θετικές γνώμες ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έπονται 27,8% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, 25,7% η Φώφη Γεννηματά, 16,1% ο Γιάνης Βαρουφάκης και 11,8% ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η διαχείριση της πανδημίας αποτελεί ένα σημείο που υπάρχει κυβερνητική φθορά καθώς το 54,9% να κρίνει αρνητικά την διαχείριση της κατάστασης στην περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, ενώ το 91,4% πιστεύει πως αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στο Φθινόπωρο.