ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 5,3% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 5,3% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αυξάνει το προβάδισμα της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με  νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος.

Από τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας, η οποία διενεργείται ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το εκλογικό χρονοδιάγραμα, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη ξεπερνά σταδιακά το «σοκ» του δυστυχήματος των Τεμπών. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τοπίο είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», στην οποία αθροίζονται τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, η πρόθεση για αποχή αλλά και οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες δίνουν 31,7% στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ 26,4%. Το ΠΑΣΟΚ, μοιάζει στάσιμο στο 9,7%, ενισχυμένο το ΚΚΕ με 5,9% αλλά και το ΜΕΡΑ25 φαίνεται να εξασφαλίζει άνετη είσοδο στην βουλή με 4,3%. Το κόμμα του Κασιδιάρη, εμφανίζεται στο 3,8% στην ίδια μέτρηση.

Πίεση Ανδρουλάκη

Πιέζεται δημοσκοπικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, λόγω των πρόσφατων μηνυμάτων του για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τη δήλωσή του ότι σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα δεχόταν Μητσοτάκη ή Τσίπρα για πρωθυπουργό.
Δύο στους τρεις ψηφοφόρους (το 66,3%) χαρακτηρίζει λάθος τη αυτή τη δήλωση Ανδρουλάκη και σωστή μόνο το 24,8%.
m5.JPG

Εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο στο τιμόνι της χώρας;», το 43,7% δήλωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του 32% του Α. Τσίπρα , ενώ το 24,3% δεν απάντησε.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40,7% είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αν και η εικόνα του επλήγη από την τραγωδία στα Τέμπη (από 48,6% θετικές γνώμες τον Φεβρουάριο υποχώρησε στο 38,9% στις αρχές Μαρτίου), ενώ δεύτερος αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με 31,2%. (από 33,2% τον Φεβρουάριο)
Στην τρίτη θέση ο Δ. Κουτσούμπας με 30,9% (άνοδος σχεδόν 5 μονάδων) , ενώ η δημοφιλία του Ν. Ανδρουλάκη κινήθηκε πτωτικά και έτσι, πέρασε τέταρτος με 24,6%.
Ακολουθεί ο Γ. Βαρουφάκης με 23,9% και ο Κ. Βελόπουλος με 16,5%.
m6_2.JPG