ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση Pulse: Με 11,5 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Με 11,5 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ

Σταθερά διψήφια παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Η διαφορά, όπως έδειξε η έρευνα, είναι στις 11,5 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 36,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 7% ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση 4,5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

14% μονάδες η διαφορά στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργό

 

Στην ερώτηση ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρό προβάδισμα 14 μονάδων. Το ποσοστό του φτάνει στο 40% από 42 της προηγούμενης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 24% βρίσκεται στο 26%.

Αξιολόγηση των δυο στη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αξιολόγησή του για την παρουσία του στη ΔΕΘ, το 40% τον κρίνει θετικά, ενώ το 48% αρνητικά.

Αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας το 30% τον κρίνει θετικά ενώ το 50% αρνητικά.

 

Αξιολόγηση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανά ψηφοφόρους κομμάτων

Το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη στην έκθεση, ενώ το 17% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 79% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 31% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 9% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 76% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Αξιολόγηση Τσίπρα στη ΔΕΘ ανά ψηφοφόρους κομμάτων

Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα στην έκθεση, ενώ το 70% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 19% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 17% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 62% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 56% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ