ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ευρεία στήριξη στην κυβέρνηση σε άσυλο και αντικαπνιστικό

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ευρεία στήριξη στην κυβέρνηση σε άσυλο και αντικαπνιστικό

Η δημοσκοπική εταιρεία Pulse πραγματοποίησε έρευνα, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν προς τους πολίτες αφορούσαν το πανεπιστημιακό άσυλο, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και, φυσικά, την προτίμηση τους προς τα κόμματα.

Σε ερώτηση για το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 50% σίγουρα συμφωνεί, το 16% μάλλον συμφωνεί, το 7% μάλλον διαφωνεί, το 16% σίγουρα διαφωνεί, ενώ το 11% απαντά πως δεν γνωρίζει/ή δεν απαντά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και απαντήσεις των ψηφοφόρων των κομμάτων, με το 88% των ψηφοφόρων της ΝΔ να συμφωνεί απόλυτα με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται μόλις στο 22%.

Στην «Γκρίζα ζώνη» οι γνώμες για το πανεπιστημιακό άσυλο έχουν ως εξής:

Στην ερώτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του νόμου.

Οι γνώμες των ψηφοφόρων των κομμάτων αναφορικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου:

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των καπνιστών στο ερώτημα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με το το 44% να συμφωνεί σίγουρα και το 20% μάλλον να συμφωνεί.

Στο ερώτημα αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα της ΝΔ λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3,5%.