ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιπλωματικές πηγές: Παντελώς ψευδή τα δημοσιεύματα περί αιχμαλωσίας του προξένου Ανδρουλάκη

Διπλωματικές πηγές: Παντελώς ψευδή τα δημοσιεύματα περί αιχμαλωσίας του προξένου Ανδρουλάκη

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι καλά και θα αναχωρήσει σε λίγο, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δημοσιεύματα που τον φέρουν να είναι αιχμάλωτος «είναι ο ορισμός του ψεύδους».

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συνεχή επαφή μαζί του και ευτυχώς όλα βαίνουν καλώς», επισημαίνουν.

Χθες, ο κ. Ανδρουλάκης είχε καταλύσει πλησίον του Ουμάν. Υπενθυμίζεται, πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου με κατεύθυνση δυτικά.

Σημειώνεται, πως η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης στον Κώστα Ονισένκο: «Τις δύο πρώτες μέρες οι Αζόφ μάς τάιζαν»

Για την τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία μίλησε στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης. Όπως είπε χτυπήθηκε πολύς άμαχος πληθυσμός, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν έμεινε τίποτα». Αναφέρθηκε επίσης και στο τάγμα Αζόφ και την είδηση που είχε κυκλοφορήσει ότι τον είχαν απαγάγει, διαψεύδοντάς την.

«Χτυπήθηκε πολύς άμαχος πληθυσμός και δομές, και όταν λέω χτυπήθηκε, εννοώ δεν έμεινε τίποτα. «Δεν βλέπω τον λόγο να επιστρέψει κάποιος σε αυτήν την πόλη, θα επουλώσει αυτό το τραύμα μέσα σε μια γενιά, είναι ζήτημα» σημείωσε.

Ό Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη σχολίασε τη δράση του Τάγματος Αζοφ. «Μπορείς να πεις πολλά για τους Αζόφ. Τι ήταν και τι είναι. Δεν θέλω να μπω πάλι στο ιδεολογικό και το πολιτικό κομμάτι. Οι Αζοφ ήταν και είναι μία από τις άμυνες της πόλης. Δεν χτυπούν τους δικούς τους. Τους έχω γνωρίσει. Επειδή έχω εκπλαγεί λίγο με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με το προξενείο είναι καλό που υπάρχει μία πρωτοφανής στήριξη για την Ουκρανία. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν» είπε.

Και διευκρίνισε: «Κάπου γράφτηκε ότι με κρατούσαν όμηροι οι Αζόφ και μου έκαναν βασανιστήρια. Τις δύο πρώτες μέρες οι Αζόφ μας τάιζαν. Αυτό είναι γεγονός. Δεν συμφωνώ μαζί τους ιδεολογικά, μακριά από εμένα, αλλά δεν είδα αυτό που γράφεται. ‘Εχουμε φύγει από το θέρετρο των επιχειρήσεων, είμαι σε μια ζώνη αμφισβητούμενη […] Μας ήρθε στο καταφύγιο παιδάκι τριών ημερών».

Δείτε το βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ