Δολοφονία Άλκη: Τον Βαλελόπουλο υπέδειξε ως δράστη ο 21χρονος- Γράμμα στη μητέρα του Άλκη

19 mins read

Τρεις ακόμα εκ των συλληφθέντων πήραν το δρόμο για την φυλακή αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους από ανακρίτρια και εισαγγελέα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο. Έτσι, μέχρι στιγμής για την φονική επίθεση έχουν προφυλακιστεί έξι κατηγορούμενοι, ενώ αύριο θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, ωστόσο παραμένει άγνωστο προς το παρών τι θα γίνει με την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Λύτρας: «Ο εντολέας μου ‘έδειξε’ τον δολοφόνο του Άλκη και πού είναι το μαχαίρι»

Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του ενός 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, είπε ότι ο εντολέας του κατονόμασε τον δολοφόνο, ενώ υπέδειξε και που βρίσκεται το όπλο του φόνου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ «έδειξε» ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου.

«Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη», σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου «καραμπίτ».

«Πρόκειται για ένα μαχαίρι καραμπιτ που δεν έχει βρεθεί και ο εντολέας έχει υποδείξει που βρίσκεται. Επίσης ανέφερε ότι μετά αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξαν σε μια ερημική περιοχή», πρόσθεσε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο εντολέας του υποστήριξε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και στη συνέχεια του έπεσε.

Ο 21χρονος υποστηρίζει πως δεν μαχαίρωσε εκείνος τον Άλκη, αλλά επιτέθηκε σε άλλον με το δρεπάνι. “Οφείλουμε να πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι πήγανε σε αυτή τη συμπλοκή και ήταν όλοι οπλισμένοι, δεν πήγανε για πλάκα”, είπε και πρόσθεσε πως με ένα συγγνώμη δεν γυρίζει πίσω ο Άλκης.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 21χρονος υπέδειξε τον Βελαλόπουλο, επονομαζόμενο και “Αθηναίο”, ως το άτομο που σκότωσε τον Άλκη.

20χρονος Αλβανός: «Ζητώ συγγνώμη – Είμαι συντετριμμένος»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 20χρονος Αλβανός στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έχει μετανιώσει και ο λόγος που διέφυγε ήταν επειδή φοβόταν. «Δέχθηκε απειλές. Πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και δήλωσε ότι δεν έβλαψε κανέναν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος στον τηλεοπτικό σταθμό.

Επίσης ο 20χρονος ζήτησε συγνώμη από τους γονείς του 19χρονου Άλκη.

Πρόσθεσε δε ότι «θα έρθει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη».

Όσον αφορά το πότε θα εκδοθεί, ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, ανέφερε στον Alpha ότι ακόμα δεν το γνωρίζουν και ίσως στο μεσοδιάστημα χρειαστεί να μεταβεί αυτός στην Αλβανία ώστε να μιλήσει με τον 20χρονο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα