Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία – Ξεκινούν οι απολογίες

41 mins read

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Η ώρα της απολογίας για τους τρεις από τους οκτώ συλληφθέντες της περασμένης Κυριακής (06.02.2022), έφτασε ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη και να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Όπως έγινε γνωστό έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την Τρίτη επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της Αλβανίας η άφιξη του εντάλματος και ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για τη δολοφονία Άλκη.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Από τις Αρχές εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Όλοι τους διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πώς οργανώθηκε η επίθεση

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι στο τάγμα εφόδου που έκανε την επίθεση στο Χαριλάου και επιτέθηκε στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του, συμμετείχαν 12 ή ακόμη και 13 άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 10 άτομα, εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό, ενώ αναζητείται και ο 12ος από τους δράστες και δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και 13ο άτομο!

Από τα τελευταία στοιχεία, προς το παρόν, όμως, προκύπτει πως τελικά οι δράστες ήταν 12: τέσσερα άτομα σε κάθε ένα από τα τρία αυτοκίνητα που έφτασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην οδό Γαζή γιατί «έψαχναν Αρειανούς».

Επέβαιναν σε ένα Citroen C3 λευκό, του οποίου οδηγός ήταν ο 23χρονος τον οποίο έχουν στο στόχαστρο οι Αρχές, συνοδηγός ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, πίσω από τον οδηγό καθόταν ένας 21χρονος και πίσω από συνοδηγό ένας 20χρονος, επίσης με καταγωγή από την Αλβανία σύμφωνα με το ThessToday.gr.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα Renault Clio μαύρο, αυτό που στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να φεύγει από τον μονόδρομο. Οδηγός σε αυτό το αυτοκίνητο ήταν ένας 22χρονος Έλληνας, με συνοδηγό έναν 22χρονο επίσης Έλληνα. Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν ένας 21χρονος και ένας 20χρονος, Έλληνες κι αυτοί.

Το τρίτο αυτοκίνητο πρόκειται για ένα VW Polo γκρι. Ο οδηγός του συγκεκριμένου παραμένει άγνωστος στις Αρχές, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένας 25χρονος Έλληνας ως συνοδηγός.

Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία.

Συνολικά, στα αυτοκίνητα βρίσκονταν 12 άτομα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο τελευταίο αυτοκίνητο μπορεί να μπήκε και 5ο άτομο για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα!

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία για την υπόθεση, οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους.

Οι δράστες είχαν χωριστεί σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και «κυνηγούς».

Δείγμα αυτών των ομάδων εντοπισμού προέρχεται από τις αναφορές σε καταθέσεις που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ. «Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μόνο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά….» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αποδίδεται στον 23χρονο ένας καθοδηγητικός ρόλος. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ήταν ο «κλειδοκράτορας» του συγκεκριμένου συνδέσμου.

 

Εξαφάνισαν τα ίχνη αίματος

Από την δικογραφία προκύπτει και ο βαρύς οπλισμός που είχαν οι δράστες ο οποίος ήταν:

1 δρεπάνι

3 μαχαίρια

1 στειλιάρι

4 σιδηρολοστούς

Κάποια από αυτά τα πέταξαν και σε υπόνομο, ενώ έβγαλαν και κάθισμα που είχε αίμα από έναν από τους δράστες. Μάλιστα, ένας από τους δράστες σε μεταξύ τους συνομιλίες αναφέρει ότι έκανε μ@λ@κ@α που ξέχασε εκεί το δρεπάνι.

Μια μαρτυρία αναφέρεται στον τραυματισμένο δράστη, καθώς ένας από τους φίλους του Άλκη φαίνεται να έχει αντεπιτεθεί χτυπώντας με ένα κράνος έναν από τους κατηγορούμενους.

«Το αριστερό χέρι του 23χρονου είχε κοπεί και είχε γεμίσει αίματα μέσα στο αυτοκίνητο γι’ αυτό έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο. Εκεί πέταξε και το μαχαίρι που κρατούσε σε έναν υπόνομο. Στη συνέχεια πήγαν με ταξί στον σύνδεσμο για να δέσουν το χέρι του».

Μια ακόμα μαρτυρία δείχνει ότι δεν περιορίζεται η υπόθεση στους 11 κατηγορουμένους και μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, εκτός από τον καταζητούμενο που έχει διαφύγει στην Αλβανία: «Στο τρίτο αυτοκίνητο μάρκας Polo οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, ενώ ενδέχεται να επέβαινε και 5ο άτομο. Συνολικά στα τρία οχήματα μπορεί να βρίσκονταν 13 άτομα».

Παράλληλα, γίνεται αναφορά για ένα άτομο ύψους 1.70, 24 χρόνων με σκούφο, ο οποίος είναι αξύριστος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης κάθισαν στον σύνδεσμο τουλάχιστον μέχρι τις τρεις το πρωί, μετά εξαφανίστηκαν, σταμάτησαν τις επικοινωνίες, κρύφτηκαν στα σπίτια φίλων και πλέον μετά την σύλληψη τους αποδίδουν κατηγορίες ο ένας στον άλλον.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα