ΑρχικήΕπικαιρότηταΔούκας: «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή - Θα εισηγηθώ την δημιουργία μνημείου...

Δούκας: «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή – Θα εισηγηθώ την δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών»

Με ανάρτησή του στα social media, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έξω από τη Βουλή, και προανήγγειλε την δημιουργία μνημείου.

Την Τετάρτη, ανήμερα της μαύρης επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, διαδηλωτές αλλά και γονείς παιδιών που χάθηκαν στην αδιανόητη σιδηροδρομική τραγωδία, έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματά τους στο έδαφος μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Συνεργεία του δήμου καθάρισαν το σημείο σβήνοντας τα ονόματα, με τον δήμο Αθηναίων δια της αντιδημάρχου Καθαριότητας Ρωξάνης Μπέη να απαντά ότι ήταν λάθος και να ζητά συγγνώμη λέγοντας ότι δεν το γνώριζε.

Ο Χάρης Δούκας, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως «Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη».

«Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβήσουν ποτέ από την συλλογική μας μνήμη.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης.»

 

Νωρίτερα σήμερα, σε νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της ΑΘήνα ,φοιτητές έγραψαν και πάλι τα ονόματα των θυμάτων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ