Δράσεις του Δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο (photo)

11 mins read

Στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος επικεντρώθηκαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο οι δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης του Δήμου Αθηναίων.

Η επιχείρηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων παρεμβάσεων καθαριότητας  και αποκατάστασης που «τρέχουν» παράλληλα με την καθημερινή δράση των υπηρεσιών του Δήμου  και τις 129 γειτονιές της πόλης.

Οι άνθρωποι του Δήμου από τις διευθύνσεις καθαριότητας – ανακύκλωσης, πράσινου και ηλεκτρολογικού «σαρώνουν» τον χώρο από την αρχή του πεζόδρομου μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στην περιοχή.

 Κλαδεύονται δέντρα και κουρεύονται θάμνοι ενώ γίνονται φυτεύσεις για να ομορφύνουν τον χώρο. Επιδιορθώθηκαν ζημιές σε σπασμένα παγκάκια τα οποία βάφτηκαν όπως και τα παρτέρια με τα λουλούδια. Επισκευάστηκαν και βάφτηκαν  τα καλαθάκια απορριμμάτων (επιστήλια και επιδαπέδια). Ο φωτισμός της περιοχής αποκαταστάθηκε με αλλαγή των λαμπτήρων και διόρθωση ζημιών που υπήρχαν έτσι ώστε ο πεζόδρομος να γίνει πιο φωτεινός και πιο ασφαλής. Και φυσικά η περιοχή καθαρίζεται και πλένεται με τα ειδικά πλυστικά μηχανήματα ώστε ο πεζόδρομος να παραδοθεί περιποιημένος, φωτισμένος και πιο όμορφος στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

«Οι πεζόδρομοι της Αθήνας παίρνουν, ο ένας μετά τον άλλο, τη μορφή και το χαρακτήρα που θέλουμε να έχουν. Πλένονται, έχουν φως και περιποιημένο πράσινο. Σήμερα ήταν η σειρά της οδού Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο. Είναι η αξία της προσπάθειας να παρεμβαίνει ολόκληρος ο μηχανισμός παντού, κάθε μέρα»αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Facebook Comments