Δύο ανήλικα αδέλφια προσήχθησαν ως κύριοι ύποπτοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό

11 mins read

Προσήχθησαν ως οι κύριοι ύποπτοι για την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό δύο ανήλικα αδέρφια, ελληνικής καταγωγής.
Πρόκειται για δύο αδέλφια από το Περιστέρι, ηλικίας 15 και 17 ετών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.
Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την αναγνώριση από το θύμα της επίθεσης, ενώ κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψέλη. Εφόσον ο σταθμάρχης τους αναγνωρίσει, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους.
Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα των δύο δραστών είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και η ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους ταυτοποιήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ανήλικα αδέλφια, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται αυτήν την ώρα δικογραφία.
Η κατάθεση του 52χρονου σταθμάρχη
Ο 52χρονος σταθμάρχης, ο οποίος έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και το πρόσωπο, έδωσε χθες την πρώτη του κατάθεση για το συμβάν, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αιφνιδιάστηκε, καθώς του επιτέθηκαν πισώπλατα.
Χθες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έδειξαν στον άτυχο σταθμάρχη φωτογραφίες νεαρών που έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι οι δράστες της επίθεσης είναι σεσημασμένοι.
Όπως είχε πει ο 52χρονος στην κατάθεσή του, τα δύο άτομα που τον ξυλοκόπησαν στην αποβάθρα του μετρό Ομονοίας ήταν νεαρά σε ηλικία και μιλούσαν καλά ελληνικά. Μάλιστα, όπως σημείωσε, μπορεί να τους αναγνωρίσει εύκολα, καθώς θυμάται αρκετά καλά τα πρόσωπά τους.
Το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Facebook Comments