Δύο νεκροί από βεντέτα στα Ανώγεια – Το χρονικό

22 mins read

Νεκροί έπεσαν στα Ανώγεια της Κρήτης μετά από πυροβολισμούς ο γνωστός μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης, μετά από πυροβολισμούς με τις σωρούς να μεταφέρονται σε διαφορετικά κέντρα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος, σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη 62 ετών, και στη συνέχεια ο Μανώλης Καλομοίρης, γιος του Λευτέρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και διέφυγε.

Σημειώθηκε μεγάλη ένταση έξω από το Κέντρο Υγείας όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Εκεί έχουν μεταφερθεί οι νεκροί και ένας τραυματίας, ένας 30χρονος που μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο άνδρες. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς μέλη και απο τις δυο οικογένειες των νεκρών βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας οι μεν τους δε με αντίποινα, τη στιγμή που ο δήμαρχος Ανωγείων προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, κάνοντας έκκληση να πρυτανεύσει η λογική.

Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, του ενός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και του άλλου στο Ρέθυμνο, για να μην συναντιούνται οι συγγενείς και συνεχίσουν τη βεντέτα. Επιπλέον, φυγαδεύτηκαν οι οικογένειες και των δύο θυμάτων.

Τα όπλα βγήκαν λίγο μετά τις 22.00, στην τοποθεσία Περαχώρι, στα Ανώγεια, με αποτέλεσμα, να τραυματισθούν θανάσιμα οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες αρχικά λογομάχησαν για διαφορά που είχαν σχετικά με ένα χωράφι, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία του Περαχωρίου. Στη συνέχεια ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ο 62χρονος να πέσει νεκρός. Βρέθηκαν οκτώ κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα. Στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 62χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς για το περιστατικό και τραυμάτισε με όπλο, θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.

Από τα πυρά τραυματίστηκε στο πόδι και ένας άλλος 30χρονος, ο οποίος μετέβη στο σημείο, προκειμένου να χωρίσει τους δύο άνδρες. O τραυματίας θα διακομισθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ανωγείων, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γιος του 62χρονου, αναζητείται από τις αρχές καθώς, μετά το συμβάν τράπηκε σε φυγή. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο χωριό κλιμάκιο των ΤΑΕ (Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων) και στο κέντρο Υγείας, ενώ αναμένεται να μεταβεί και εισαγγελέας ύστερα από αίτημα του δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Αφορμή για το φονικό ήταν η διαμάχη που είχαν για ένα χωράφι από χτες Παρασκευή. Το Σάββατο βρέθηκαν στο καφενείο, λογόφεραν, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ζώσει την περιοχή υπό τον φόβο βεντέτας.

Οι αιτίες της τραγωδίας παραμένουν άγνωστες ενώ στο χωριό βρίσκεται ισχυρότατη αστυνομική δύναμη.

Λίγο πριν τις 2.00 το πρωί, οι σωροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο για λόγους ασφαλείας ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου όπως γράψαμε και παραπάνω τραυματίστηκε στο πόδι, πάνω στην προσπάθεια του να χωρίσει τους δύο άνδρες. Νωρίτερα, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος έξω από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων όπου παράλληλα υπήρχε και ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα