Δύο νεκροί στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι – Ένας στην κλινική Κασταλία

16 mins read

Δύο οι θάνατοι που σημειώθηκαν στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, και ένας στην Κασταλία.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 στους εργαζομένους, 13 σε τροφίμους, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΪ και το OPEN, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς. Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 εργαζομένοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο διευθυντής της ιδιωτικής Κλινικής «Ταξιάρχαι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος, σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον κορωνοϊό. «Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οι κλινικές Κασταλία και Ταξιάρχαι με κρούσματα

Η κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι είναι η πρώτη δομή υγείας με κρούσματα κορωνοϊού και η κλινική Κασταλία στο Ελληνικό είναι η δεύτερη ενώ.

Στην κλινική Κασταλία σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από εκεί προέρχεται  ένας εκ των τεσσάρων νεκρών από τον ιό που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Όπως είπε, τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ σε σχέση με 2 περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας στα δυτικά και στα νότια προάστια. Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά.

Τα κρούσματα στην κλινική Ταξιάρχαι είναι τουλάχιστον 28 εκ των οποίων οι 13 είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι πέντε είναι ασθενείς με άλλα προβλήματα. Από τους τελευταίους τρεις είναι στο Αττικόν. Συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα.

Facebook Comments