ΑρχικήΕπικαιρότηταΔύο συλλήψεις για βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά

Δύο συλλήψεις για βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία των δύο ανδρών που φέρονται να είναι οι δράστες του βιασμού της 17χρονης κοπέλας στη Λιβαδειά.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο νεαροί από το Κερατσίνι άρχισαν να μιλούν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την ανήλικη από τη Λιβαδειά, με αποτέλεσμα να φτιάσουν στο σημείο να κλείσουν ραντεβού για να βρεθούν από κοντά.


Στη συνέχεια ταξίδεψαν μέχρι τη Λιβαδειά, κανόνισαν ραντεβού και όταν βρέθηκαν, της ζήτησαν να συνευρεθούν ερωτικά. Το κορίτσι αρνήθηκε και τότε οι δύο νεαροί φέρονται να τη βίασαν σε ένα χωράφι. Στη συνέχεια, την εγκατέλειψαν εκεί και εξαφανίστηκαν.

Η 17χρονη, σε κατάσταση-σοκ, βρήκε το κουράγιο και κατήγγειλε στην Αστυνομία τον βιασμό της στις 2 Οκτωβρίου 2022. Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο φερόμενους βιαστές και οδηγήθηκαν στα ίχνη τους. Εντόπισαν τα σπίτια τους στο Κερατσίνι και εκεί τους πέρασαν χειροπέδες.

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται για τους:

1. (Επ.) ΖΩΛΗ (Ον.) Νικόλαο του Εμμανουήλ και της Χαρίκλειας, γεννηθέντα την 27-05-1996 στην Αθήνα Αττικής:

 

 

2. (Επ.) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ (Ον.) Ηλία – Μιχαήλ του Γεωργίου και της Αθηνάς, γεννηθέντα την 26-05-1999 στην Αθήνα Αττικής:

 

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

 

Η καταγγελία της 17χρονης

Υπενθυμίζεται πως το θύμα είναι μια 17χρονη από τη Λιβαδειά, η οποία είχε καταγγείλει στην τοπική Ασφάλεια ότι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με έναν από τους νεαρούς από το Κερατσίνι, συμφώνησαν να συναντηθούν στη Λιβαδειά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Όμως, εκείνος εμφανίστηκε μαζί με έναν φίλο του και η ανήλικη, που κατάλαβε τις προθέσεις τους, θέλησε να φύγει. Όμως, οι δύο 23χρονοι την έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητό τους και τη μετέφεραν σε μια αγροτική έκταση, όπου τη βίασαν διαδοχικά.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην ανήλικη μαθήτρια επιβεβαίωσε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού κι έτσι οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς εξασφάλισαν άδεια για άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών. Μόλις ταυτοποιήθηκαν οι νεαροί με τους οποίους συνομιλούσε η 17χρονη, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λιβαδειάς, βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους για αρπαγή και βιασμό ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Οι βιαστές εντοπίστηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής στα σπίτια τους στην περιοχή του Κερατσινίου, όπου συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.