ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσακρής: «Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα συζητηθεί η μορφή και η...

Τσακρής: «Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα συζητηθεί η μορφή και η έκταση ενός lockdown»

O καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, έκανε την εκτίμηση ότι αν τα μέτρα δεν αποδώσουν σε δύο εβδομάδες «θα πέσει στο τραπέζι η έκταση και η μορφή» ενός ευρύτερου lockdown.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον Θέμα 104,6, είπε, αναφερόμενος στην πανδημία,  ότι «για να είμαστε σίγουροι ότι δεν μεταδίδεται θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας στο δωμάτιο».

Επανέλαβε, δε, ότι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες για τους επόμενους μήνες είναι:

– η σωστή χρήση της μάσκας με την κάλυψη της μύτης να είναι ιδιαίτερα σημαντική τον χειμώνα προκειμένου να την κρατάει ζεστή

ο εξαερισμός των χωρών καθώς έχει μεγάλη σημασία να μειώνεται το ιικό φορτίο γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο αυτό τόσο πιο αυξημένη πιθανότητα σοβαρής μόλυνσης

Ερωτηθείς για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είπε ότι «το θέμα είναι η διαθεσιμότητά τους καθώς χρειάζονται και ειδικές συνθήκες μεταφοράς» εκτιμώντας ότι «στο επιδημικό κύμα που έχουμε μπροστά μας δύσκολα να το έχουμε διαθέσιμο».

Όσον αφορά, τέλος, την πρόβλεψη για 4.000 νεκρούς μέχρι τον Φεβρουάριο εξήγησε ότι «ίσχυε με τα προηγούμενα μέτρα και ήταν αρκετά λογική» καθώς, όπως είπε, «η αύξηση των κρουσμάτων μετά απο 1-2 εβδομαδες συνδέεται με αύξηση των θυμάτων».