Εφοπλιστής Λασκαρίδης: «Ο τουρκικός στόλος δεν θα ‘βγαινε ούτε για ψάρεμα στο Αιγαίο, αν…»

18 mins read

Με άρθρο γνώμης στην Καθημερινή της Κυριακής, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος έχει δωρίσει δύο πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό τα τελευταία δύο χρόνια («Άτλας» και «Ηρακλής»), τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των Ένοπλων Δυναμέων.

«Σήμερα, όχι αύριο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Απόσπασμα από το άρθρο του:

Ας το βάλουμε, λοιπόν, καλά στο κεφάλι μας: Αν είχαμε άλλα 100 πολεμικά αεροπλάνα και άλλα 25 πολεμικά πλοία, η Τουρκία δεν θα τολμούσε να στείλει τον στόλο της ούτε για… ψάρεμα στο Αιγαίο. Μα τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε αυτό; Και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό άμεσα (αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση να το κάνουμε μακροπρόθεσμα), ας αναβαθμίσουμε το υλικό που έχουμε σήμερα. Με ποιον τρόπο; Το έχουμε πει πολλές φορές:

Με την άμεση εκταμίευση μεγάλων ποσών για τις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας.

Με τον άμεσο πολλαπλασιασμό του ορίου διάθεσης ποσών από τους αρχηγούς των επιτελείων.

Με την άμεση ψήφιση ενός δραστικότατου νόμου απαλλαγής των δημοσίων συμβάσεων από τον καταστρεπτικό υπάρχοντα κανονισμό, που με τη γραφειοκρατία του μετατρέπει τους γραφειοκράτες του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε υποψήφιους για έγκλημα εθνικής προδοσίας, όταν καθυστερούν μήνες και χρόνια να εγκρίνουν προμήθειες και άλλες δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων που απαιτούνται για την άμυνα της πατρίδας.

Να απαγορευθεί διά νόμου η δυνατότητα προσφυγών από προμηθευτές σε οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη προμήθειας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαθέτουμε αρκετό πολεμικό υλικό, που, αν και δεν είναι πρώτης νεότητας, εξακολουθεί ακόμα να είναι φόβητρο για τον εχθρό. Διαθέτουμε προσωπικό, πληρώματα και πιλότους ανωτέρου επιπέδου από τους αντιπάλους μας. Διαθέτουμε ηθικό και πατριωτισμό.

Είναι λοιπόν επιεικώς απαράδεκτο η πολιτεία να μην ενισχύει τις Ενοπλες Δυνάμεις σήμερα, όχι αύριο και μεθαύριο. Το παιχνίδι παίζεται σήμερα, όχι σε 4-5 χρόνια, όταν εμείς θα παραλάβουμε τα νέα αεροπλάνα και καράβια. Σήμερα χρειάζονται οι επισκευές, τα ανταλλακτικά, τα πυρομαχικά, οι τεχνικοί και όλη η υπόλοιπη υποστήριξη – όχι αύριο

Φοβόμαστε όλοι να μιλήσουμε καθαρά για τα αμυντικά μας θέματα και τις ανάγκες. Λες και είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνεται στα κρυφά, χωρίς ο Ελληνας να ξέρει τι γίνεται με το στράτευμα της πατρίδας του.

Αντ’ αυτού, υπομένουμε τις καθημερινές, πολύωρες, ανούσιες, με αρρωστημένη επαναληπτικότητα συνεχιζόμενες αναλύσεις όλων αυτών των ειδικών που έχουν μπει στα σπίτια μας και μας ξεπλένουν τον εγκέφαλο, άλλος για να τα βρούμε, άλλος για να επιτεθούμε, άλλος μιλώντας… μη ακουόμενος και χωρίς να τον προσέχει κανείς, συνέχεια και κάθε μέρα οι ίδιοι και οι ίδιοι… Μα δεν βαρέθηκαν ούτε τα κανάλια ούτε οι ίδιοι το ίδιο βιολί επί μήνες τώρα;

Facebook Comments

Τελευταία Νέα