ΑρχικήΕπικαιρότηταΦτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ- «'Εφυγε» ο Γιάννης Ιωαννίδης

Φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ- «’Εφυγε» ο Γιάννης Ιωαννίδης

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης, μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης διετέλεσε στο παρελθόν μεταξύ άλλων Υπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής.

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1945, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο θρυλικός προπονητής στον πάγκο του Άρη, συνεργάστηκε με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη φτιάχνοντας μία ονειρική ομάδα.

Αργότερα, ο “ξανθός” όπως τον αποκαλούσαν συνέχισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, μετά στην ΑΕΚ αλλά και στην Εθνική ομάδα. Στην Ελλάδα κατέκτησε 12 πρωταθλήματα, τα 8 με τον Άρη και τα υπόλοιπα με τον Ολυμπιακό, ενώ πρόσθεσε στην καριέρα του και 6 Κύπελλα, τα πέντε με τον Άρη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης και η πολιτική 
Το 2004 ασχολήθηκε με τη πολιτική, όταν και εκλέχθηκε βουλευτής, θέση που διατήρησε μέχρι και το 2015. Το 2007 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έγραψε: “Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο θρυλικός «ξανθός» έχασε, δυστυχώς, την πιο μεγάλη μάχη. Θα διεκδικεί, όμως, πάντα τη «ρεβάνς» στη μνήμη όλων μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του”.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του αναφέρει: “Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα.
Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο.
Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη”.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη. «Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές στιγμές του αθλήματος κάνοντας ολόκληρες γενιές Ελλήνων να το αγαπήσουν. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει ο κ.Ανδρουλάκης