Έγινε πράξη η επιθυμία της Γεννηματά για βιβλιοθήκη στον Ευαγγελισμό – Στα εγκαίνια ο σύζυγός της

15 mins read

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επιθυμία της Φώφης Γεννηματά, για την δημιουργία βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το παρόν έδωσαν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μαζί με την Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού, με την παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, της υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ Μαρίζας Οικονόμου, του Γιώργου Μπουλμπασάκου, διευθυντή 1ου Παθολογικού Τομέα και Πνευμονολογικής Κλινικής, καθώς και του Ανδρέα Τσούνη, εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά, εγκαινίασαν τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

 

Με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΚΙΝΑΛ πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ.

Έτσι, με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων ώστε να καλύψει τη δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών. Σήμερα, εγκαινιάστηκε η πρώτη λογοτεχνική βιβλιοθήκη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί, με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων. 

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυσή του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινό του πρόσωπο. 

Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’. Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται, αλλά και στους εργαζόμενούς του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της». 

Facebook Comments