ΑρχικήΕπικαιρότηταΕιδικό Δικαστήριο: Δεν δέχονται τις κατηγορίες Παππάς- Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν δέχονται τις κατηγορίες Παππάς- Καλογρίτσας

Δεν παρουσιάστηκε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, οποίος δικάζεται από το Ειδικό Δικαστήριο για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και με συγκατηγορούμενό του τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα.

Με δήλωσή του ο Νίκος Παπάς, μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, αρνήθηκε την κατηγορία και ανέφερε ότι «θα τεθεί στη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου». Ο Χρήστος Καλογρίτσας με γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε ο συνήγορός του βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε ότι «δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως όφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο», χωρίς όμως να κατονομάσει ποιους εννοεί.

Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, μάρτυρας, μίλησε για στημένη συμμετοχή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στη διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου η τότε κυβέρνηση να λάβει μία από τις άδειες για να έχει κανάλι δικής της επιρροής.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για το παρασκήνιο σχετικά με την εξασφάλιση των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από τη CCC στον κ. Καλογρίτσα για την εγγυητική επιστολή, προκειμένου να μετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία. Αναφορικά με τα 3 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στον Καλογρίτσα, όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, ο μάρτυρας είπε ότι από τον επιχειρηματία άκουσε πως τα χρήματα είχαν όλα ξοδευτεί για το Documento και γι’ αυτόν τον λόγο ο ίδιος δεν πληρώθηκε.