ΑρχικήΕπικαιρότηταΕικονικοί εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του ΚΥ...

Εικονικοί εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του ΚΥ Παλαμά

Σε οριστική παύση των καθηκόντων της έθεσε το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς επίσης και τη νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

Οι υπάλληλοι που απολύθηκαν, μέχρι σήμερα ήταν σε αργία ενός έτους.

Το ιστορικό

Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει σε πολλές περιοχές της χώρας το θέμα της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κινητοποίηση η κυβέρνηση και οι υγειονομικές υπηρεσίες, ταυτόχρονα με τις διωκτικές αρχές.

Αρνητές του εμβολιασμού προσπαθούν να αποκτήσουν πλαστές βεβαιώσεις, όπως στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου διοικητική υπάλληλος φέρεται να εξέδιδε πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί.

Στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, προχώρησε από τη Βουλή, ο Θανάσης Πλεύρης.