ΑρχικήΕπικαιρότηταΕίπαν- ξείπαν: Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η απαγόρευση του take away

Είπαν- ξείπαν: Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η απαγόρευση του take away

Μετά τις αντιδράσεις και το αλαλούμ που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τη σχετική απόφαση και δεν θα εφαρμόσει την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, στο πλαίσιο των νέων μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού.
«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away”  θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», δήλωσε ειδικότερα νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης.
Ζήτησε μάλιστα μέσω twitter συγνώμη για την αναστάτωση, παραπέμποντας στην επιτροπή για το μέτρο της απαγόρευσης, το οποίο όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορουσε πρακτικα να υλοποιηθεί.
Ειδικότερα, έγραψε: «Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο που αποφασίστηκε χθες υπό τις προτάσεις της επιτροπής δεν μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί. Ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλους όμως τα υγειονομικά μέτρα».