ΑρχικήΕπικαιρότηταΕισαγγελία Πρωτοδικών: Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία στη διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και μάλιστα κατεπείγουσας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες και αν τυχόν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα, ανάμεσα στα οποία και αυτό της σωματικής βλάβης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, σε τρία διαφορετικά σημεία ήταν παρόντες τρεις διαφορετικοί εισαγγελείς.

Δ. Ινδαρές: «Δεν είχαμε καμία ανάμειξη με την κατάληψη στο Κουκάκι»

Το παράπονό του ότι κατηγορήθηκε για θέμα στο οποίο δεν είχε καμία ανάμιξη ο ίδιος και οι γιοί του, εξέφρασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές για το περιστατικό στο Κουκάκι.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους δύο γιους του στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο γνωστός σκηνοθέτης δήλωσε στο thebest.gr: «Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα».