ΑρχικήΕπικαιρότηταΕισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία εκδίωξης ομοφυλόφιλου από το γηροκομείο Καλαβρύτων

Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία εκδίωξης ομοφυλόφιλου από το γηροκομείο Καλαβρύτων

Ερευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο, ηλικιωμένος φέρεται να απομακρύνθηκε από γηροκομείο στην περιοχή των Καλαβρύτων, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Καλαβρύτων, ζητώντας να διερευνηθεί, αν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί και αδίκημα  που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Σύμφωνα με το tempo24.gr  πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και τον οποίο μέχρι πρότινος φρόντιζαν υπερβάλλοντας εαυτόν οι άνθρωποι της δομής «Bοήθεια στο σπίτι». Πριν από λίγο καιρό η φροντίδα του στο σπίτι κατέστη αδύνατη με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο».

Την Τρίτη η δομή του Δήμου ενημερώθηκε ότι υπάρχει εμπλοκή με την παραμονή του ηλικιωμένου μετά την αντίδραση του Μητροπολίτη Αμβροσίου. Αντίδραση, η οποία προήλθε από το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος πληροφορήθηκε ότι ο ηλικιωμένος ήταν ομοφυλόφιλος!

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε προ μερικών εβδομάδων σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Εφετείο Αιγίου μετά τη μήνυση που είχαν κάνει εις βάρος του ομοφυλοφιλικές οργανώσεις για τις εμπρηστικές του δηλώσεις.

Όταν έγινε γνωστή η παρέμβαση και η αντίδραση που υπήρξε από τον Δήμο και την Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» παρενέβη στο θέμα ο διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου και τελικά ο Μητροπολίτης ανακάλεσε την αρχική του απόφαση. Έτσι ο τρόφιμος παραμένει στο Καλλιμανοπούλειο.