Έκκληση του ΙΣΑ στους ιδιώτες γιατρούς να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους

11 mins read

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) να διατηρήσουν ανοικτά τα ιατρεία τους τηρώντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης, για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως σημειώνει, ο ιατρικός κόσμος οφείλει να παραμείνει στα καθήκοντά του αξιολογώντας τα περιστατικά κατά περίπτωση και να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των χρονίως πασχόντων ή των ασθενών που θα εμφανίσουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους, γιατί η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης και προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει το αναγκαίο υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού και προς αυτήν την κατεύθυνση η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ διαθέτουν 50.000 μάσκες και 50.000 γάντια στους ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Πατούλης, απευθύνει έκκληση στον ιατρικό κόσμο «να συστρατευτεί και να δώσει τη μάχη για τον ασθενή και την πατρίδα μας που βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Οι ιδιώτες γιατροί της ΠΦΥ πρέπει να παραμείνουν στις επάλξεις μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που είναι αξιέπαινοι καθώς δίνουν τον αγώνα με αυταπάρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα