ΑρχικήΕπικαιρότηταΕκκλησία στην Κρήτη γίνεται...εμβολιαστικό κέντρο!

Εκκλησία στην Κρήτη γίνεται…εμβολιαστικό κέντρο!

Στον αγώνα για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος μπαίνει και μια εκκλησία στην Κρήτη, η οποία μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο, με στόχο την ενίσχυση των εμβολιασμών αλλά και την κάμψη αμφιβολιών των πιστών.

Ειδικότερα, ο Ιερός Ναός της Παναγίας Αχαρνών γίνεται η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά της COVID-19, στον εν λόγω ναό, μετά από πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 και θα πραγματοποιηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε εκκλησία

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία» δήλωσε στον Αnt1 ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης. «Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται» τονίζει ο ιερέας.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη ενθαρρυντικές – πιστοί που μέχρι πρότινος ήταν αντιεμβολιαστές έχουν ήδη αλλάξει γνώμη. «Έχουμε μερικούς αρνητές», αναφέρει ο π. Ανδρέας. «Γύρω στα 10 με 15 άτομα αυτή τη στιγμή έχουν πειστεί. Με ενδιαφέρει το μήνυμα να έχει απήχηση, ότι η Εκκλησία συμπορεύεται με την επιστήμη».