ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκκληση της αδερφής του θύματος στο Βουκουρέστι: «Χρειαζόμαστε ενημέρωση και στήριξη»

Έκκληση της αδερφής του θύματος στο Βουκουρέστι: «Χρειαζόμαστε ενημέρωση και στήριξη»

Ξεσπά η αδερφή του 53χρονου που έχασε τη ζωή του χτες στο τροχαίο με το τουριστικό πούλμαν στο Βουκουρέστι. Μιλώντας στον  στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν έχουν ως οικογένεια καμία επίσημη ενημέρωση.

«Ο αδερφός μου έφυγε και δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Μίλησα και με τη νύφη μου», συμπληρώνει «και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της. Ζούμε ένα δράμα. Δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο από τον Δήμο της Λάρισας. Τόσοι δημότες πήγαν στη Ρουμανία, δεν έπρεπε να κινηθεί κάπως ο Δήμος; Θέλω να στείλουν ψυχολόγους στα παιδιά του αδερφού μου που έχασαν τον πατέρα τους και στη μητέρα μου, που έστειλε το παιδί της να πάει ταξίδι κάνοντας έκπληξη στη γυναίκα του, και τώρα βρίσκεται νεκρός… Γιατί;

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η αδελφή του άτυχου άνδρα, Βάσω Χλόψιου, εξέφρασε την αγανάκτηση της για την ελλιπή ενημέρωση που έχει και έκανε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να λάβει η οικογένειά της πληροφορίες και στήριξη. Η μόνη ενημέρωση όπως είπε, είναι ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

Όπως ανάφερε η γυναίκα, το μεσημέρι πριν συμβεί το μοιραίο, είχε μιλήσει κατά τις 13:15 με τη νύφη της, η οποία την ενημέρωσε ότι είχαν φτάσει στο Βουκουρέστι και ότι όδευαν προς το ξενοδοχείο. «Και ξαφνικά το απόγευμα μαθαίνω το συμβάν. Το τηλέφωνο του αδερφού μου το είχε η νύφη μου και τα πράγματά της τα έχει η πυροσβεστική απ’ ό,τι μου είπε. Μέσα είναι το κινητό της. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα. Η νύφη μου αυτή τη στιγμή, ζει από θαύμα». Μάλιστα, η νύφη της, Δήμητρα Χονδρονάσιου, της περιέγραψε ότι πρώτα απεγκλώβισαν τον σύζυγό της, Νίκο, και μετά την ίδια. Το ζευγάρι καθόταν δίπλα-δίπλα.

Η αδελφή του θύματος σημείωσε επίσης, πως ο 53χρονος, ο οποίος δούλευε ως εργοδηγός σε μεγάλη τεχνική εταιρεία, «πηγαινοερχόταν τόσα χρόνια στην Ρουμάνια και δεν είχε πάθε τίποτα».