Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η 38χρονη γυναίκα η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σοβαρότατα τη στιγμή της που σημειώθηκε στις 05:33 το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε πεζοδρόμιο πλησίον υποκαταστήματος τράπεζας και κοντά σε πάρκινγκ.
Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αγίου Δημητρίου και αυτό που εξετάζει τώρα η Αντιτρομοκρατική είναι η εμπλοκή της με το περιστατικό.
Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ενώ κατά τη μεταφορά της οι διασώστες του ΕΚΑΒ επιχειρούσαν καρδιαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει τον χώρο της έκρηξης προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία. Ερευνάται ενδεχόμενη εμπλοκή της γυναίκας στην έκρηξη καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα έχει απασχολήσει στο παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Αρχικά, οι αναφορές ήταν πως η έκρηξη είχε σημειωθεί έξω από υπόγειο πάρκινγκ, ωστόσο σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, πρόκειται για έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από υποκατάστημα τράπεζας και όχι έξω από υπόγειο πάρκινγκ όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Η κυρία Δημογλίδου είπε πως όπως όλα δείχνουν η 38χρονη γυναίκα δεν ήταν περαστική αλλά σχετιζόταν με το περιστατικό της έκρηξης, καθώς κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, κυρίως για ληστείες. Επίσης, η άτυχη γυναίκα ακρωτηριάστηκε στο χέρι.
Πάντως, πιθανολογείται να είναι το άτομο που επιχείρησε να τοποθετήσει τον μηχανισμό.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει στοιχεία και πληροφορίες, εξετάζεται η σύνδεση της 38χρονης με συγκεκριμένο ποινικό, ληστή τραπεζών που κινείται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, βρίσκεται στη φυλακή και είχε κατηγορηθεί για την αποστολή δέματος -βόμβας με αποδέκτη πρόεδρο Εφετών, τον Φεβρουάριο του 2024. Ωστόσο η 38χρονη δεν κατηγορήθηκε ποτέ για συμμετοχή της στη συγκεκριμένη αποστολή.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε προθήκες και τζάμια παρακείμενων καταστημάτων και οχημάτων στον χώρο στάθμευσης.
Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.