«Εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις» του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αίγυπτο

17 mins read

O υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, αντιστράτηγος Μοχάμεντ Ζάκι, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που επισκέπτεται επίσημα την Αίγυπτο.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, τον προβληματισμό τους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή καθώς και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας της Αιγύπτου.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας ανάφερε ότι είναι υπερήφανος για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διάφορους τομείς, ειδικά για την άμυνα και την ασφάλεια, και τόνισε τη σημασία του συντονισμού των στρατιωτικών προσπαθειών και της συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
Πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνου Φλώρου, συνοδευόμενου από τον αντιστράτηγο Μαχμούντ Φαρίντ Χεγκάζι, αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου στην έδρα της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Άμυνας, και παιάνισαν οι εθνικοί ύμνοι και των δύο χωρών.
Αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων
Ο αρχηγός του αιγυπτιακού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε, επίσης, με τον έλληνα ομόλογό του, με τον οποίο εξέτασαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των διακεκριμένων σχέσεων και της κοινής εκπαίδευσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών με τρόπο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και στη δημιουργία θεμελίων ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την επιθυμία της χώρας του να υποστηρίξει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τον μεγαλύτερο συντονισμό για την εξασφάλιση των κοινών συμφερόντων και των δύο πλευρών, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στο Κάιρο.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, τονίζοντας τις «Εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις με τον Α/ΓΕΕΔ και τον ΥΠΑΜ στο Κάϊρο!».
«Οι στενοί δεσμοί μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων ενισχύονται συνεχώς!!» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Facebook Comments