Εξαίρεση Ξ. Δημητρίου και Δημ. Δασούλα ζητά ο Ι. Αγγελής

17 mins read

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής καλεί τόσο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, να αυτοεξαιρεθούν.

Ο κ. Αγγελής κατέθεσε αίτηση-δήλωση προς την κυρία Δημητρίου και τον κ. Δασούλα, με την οποία διατυπώνει «εύλογα νομικά και μη ερωτήματα» ως προς όλη τη δικονομική διαδικασία που τηρήθηκε μέχρι τώρα και αμφισβητεί την αντικειμενικότητα της έρευνας, αλλά και την εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπά τους.

Επίσης θέτει σωρεία ερωτημάτων και νομικών ζητημάτων που έχουν διαδραματιστεί, κάτι που καθιστά την κλήτευσή του μη νόμιμη και τους καλεί να επαναλάβουν την όλη διαδικασία με τη προβλεπόμενη διαδικασία.

Κατ’ αρχάς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ρωτά τον κ. Δασούλα γιατί του απέκρυψε το γεγονός ότι θα εξεταστεί και για τις αιτιάσεις, που περιλαμβάνονται σε αναφορά εναντίον του, από την Ελένη Τουλουπάκη, κάτι που, πέρα από την ακυρότητά που προκαλεί, η δικονομική αυτή πρακτική, αποτελεί εφαρμογή της «παλιάς-δοκιμασμένης πρακτικής της μαρτυριοποίησης του μελλοντικού κατηγορουμένου».

Και θέτει το ερώτημα: «Ποιον εξυπηρετεί η “δικονομική εξίσωση” του επόπτη και του εποπτευόμενου;».

Δεν παραλείπει να θέσει ένα ακόμη ερώτημα: «Μήπως η “όψιμη ευαισθησία” για διερεύνηση των καταγγελιών μου και δη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου “στο σύνολό τους, με διπλή έρευνα”, αποβλέπει στην απόσειση των ευθυνών, που βαρύνουν κάποιους (όχι πάντως εμένα τον καταγγέλλοντα);».

Αναλυτικά, θέτει τα ερωτήματα:

α) η Ξένη Δημητρίου «έχει άμεση εμπλοκή στην όλη υπόθεση (δεν διέταξε έρευνα επί σχεδόν πεντάμηνο για αδικήματα που αποδεικνύονται ακόμα και «εξ εγγράφων», όπως η μη περαίωση υποθέσεων διαφθοράς από το 2013, η μη καταχώριση κρίσιμων εγγράφων στο πρωτόκολλο, η παύση της νόμιμης δικαστικής συνδρομής κ.λπ.)»,

β) Ο Δημήτρης Δασούλας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ενδεχομένως να έχει διορίσει συγγενικό του πρόσωπο σε Δημόσια υπηρεσία (γεγονός που δεν αποκλείεται να είναι αληθές, αφού ούτε το διαψεύσατε, ούτε και δηλώσατε αποχή για λόγους ευθιξίας), που εποπτεύεται κατά πάσα πιθανότητα «από τον ωσεί προϊστάμενο της Εισαγγελίας διαφθοράς» κ. Ρασπούτιν;

γ) όταν η κυρία Δημητρίου και ο κ. Δασούλας, με τις δικονομικές τους «ενέργειες «εξισώνετε» εμένα τον επόπτη της διαφθοράς με την από εμένα εποπτευομένη; Που αποβλέπει άραγε αυτή η «δικονομική εξίσωση»;

δ) Πόση εμπιστοσύνη μπορώ να δείξω στην κυρία Δημητρίου, όταν έχει δώσει ρητή εντολή στους γραμματείς του τμήματος σιοικητικού της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, να μην δέχονται από εμένα έγγραφα σχετικά με την ερευνώμενη υπόθεση.

Facebook Comments