Έκτακτα μέτρα για τους ταξιδιώτες από Βρετανία: 10 μέρες καραντίνα και έως 3 τεστ κορωνοϊού

14 mins read

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού φέρνει τα πάνω – κάτω σε ό, τι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα, καθώς η καραντίνα αυξάνεται στις 10 μέρες για τους εισερχομένους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση αλλαγές. Οι ειδικοί ζήτησαν -αρχής γενομένης από τις 22 Δεκεμβρίου- οι επισκέπτες που θα έρχονται από την Βρετανία να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ.

Όταν φθάνουν θα υποβάλλονται σε rapid test και εν συνεχεία θα παραμένουν σε 10ήμερη καραντίνα αντί για 7 ημέρες που ίσχυε μέχρι πρότινος, σε ξενοδοχείο.

Από εκεί και πέρα, για να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από τη νέα αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα έχει ισχύ έως και τις 7 Ιανουαρίου και προβλέπει τρία μέτρα για τους ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία.

Πιο αναλυτικά αναφέρει η ΝΟΤΑΜ:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια».

Facebook Comments