Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα για τη μετάλλαξη Δέλτα

9 mins read
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για την ταχύτητα της μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού, αλλά και για τις μεταλλάξεις, γιατί όπως φαίνεται η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί. Υπενθυμίζεται πως κάθε Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος Άλφα, 100 είναι της παραλλαγής Βήτα, 281 ανήκουν στην μετάλλαξη Δέλτα και 2 τη Γάμμα.

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικά 21.824 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 18.908 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων και 2.183 προέρχονται από στοχευμένη λήψη.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα