Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα καταστημάτων 

7 mins read

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των καταστημάτων, που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους με τις μεθόδους του click away και του click in a shop. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχουν ραντεβού, ενώ στη διάθεση τους θα έχουν τρεις ώρες για να ψωνίσουν. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά: «Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα». Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Facebook Comments