ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκτακτη ενημέρωση στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα - «Μείνετε σε...

Έκτακτη ενημέρωση στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα – «Μείνετε σε επιφυλακή»

Σε όλους τους Έλληνες με αμερικανικό διαβατήριο έχει αποσταλεί mail από την Αμερικανική Πρεσβεία όπου τους θέτει σε επιφυλακή.

Η πρεσβεία ζητάει στοιχεία για την τοποθεσία που βρίσκονται και τους θέτει σε επιφυλακή: «Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, το δυναμικό για τρομοκρατικές επιθέσεις, διαδηλώσεις ή βίαιες δράσεις εναντίον των πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το αρμόδιο Υπουργείο συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να έχουν αυξημένη προσοχή».

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε ειδική ταξιδιωτική οδηγία για όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται εκτός της χώρας τους. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει:

Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.

Να ακολουθείτε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και στο Twitter.