ΑρχικήΕπικαιρότηταΕκτάκτως τρία επιπλέον νοσοκομεία και 38 ΜΕΘ- covid στην Αττική

Εκτάκτως τρία επιπλέον νοσοκομεία και 38 ΜΕΘ- covid στην Αττική

Σε συναγερμό για τον κορωνοϊό θέτουν από σήμερα το λεκανοπέδιο Αττικής οι υγειονομικές αρχές της χώρας. 
Η μάχη για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, με την επιστράτευση επιπλέον νοσοκομείων και κλινών Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Για την κάλυψη των εκρηκτικών πλέον αναγκών σε νοσηλείες Covid-19, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της χώρας και προσθέτει τρία επιπλέον δημόσια νοσοκομεία, στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό: το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς”, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ιπποκράτειο” και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”. Πρόκειται για νοσοκομεία, τα οποία μέχρι σήμερα δέχονταν ασθενείς άλλων -πλην covid-19- περιστατικών.
Ταυτόχρονα αυτήν την εβδομάδα προστίθενται στη δυναμικότητα των κλινών ΜΕΘ Covid-19, επιπλέον 38 κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς οι 75 κλίνες που διέθετε μέχρι σήμερα το λεκανοπέδιο, πλησιάζουν πλέον το όριο της πληρότητας.
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών πανελλαδικά, σκαρφάλωσε στον αριθμό – ρεκόρ των 78 διασωληνωμένων.
Οι 38 νέες κλίνες που προστίθενται στη δυναμικότητα του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών που έχουν προσβληθεί από Covid και εμφανίζουν επιπλοκές, είναι οι εξής:

  • 10 κλίνες εντατικής θεραπείας στο “Σωτηρία”
  • 4 στο Νοσοκομείο “ΝΙΜΤΣ”
  • 6 στο “Αττικόν”
  • 12 στο “Ασκληπιείο Βούλας”
  • 6 στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών.