Έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων για την συμπλήρωση 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ

11 mins read

Έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 4 Οκτωβρίου, 48 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της ΝΔ, εγκαινιάζεται αύριο στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό από ομιλίες των αρχηγών της όπως και όλα τα σήματα της ΝΔ από το 1974 και στόχος της είναι να αναδειχθούν ιστορικές στιγμές και πρόσωπα που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία και αποτυπώνουν την πολιτική της διαδρομή.

«Η ιδέα της έκθεσης προήλθε από μια φωτογραφία που είχε περιέλθει στα χέρια μου από την επίσκεψη του προέδρου μας μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Άγιο όρος» εξήγησε κατά την ξενάγηση των δημοσιογράφων στην έκθεση, ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

«Επειδή οι λαοί πρέπει να κρατούν αναλλοίωτη την ιστορική μνήμη, γι΄αυτό και μεις δημιουργήσαμε μέσα σε λίγες μέρες αυτή την έκθεση με σκοπό να κρατήσουμε στη μνήμη μας και να περάσουμε και στις νέες γενιές, όλη την ιστορία της ΝΔ μέσα από φωτογραφικό υλικό, αφίσες, αποκόμματα εφημερίδων και οπτικοακουστικό υλικό από διάφορες συγκεντρώσεις. Στόχος μας είναι να τιμήσουμε και τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα, τον ανώνυμο και επώνυμο ΟΝΝΕΔίτη, να αναδείξουμε την πολιτική διαδρομή των απλών Νεοδημοκρατών αλλά και των επώνυμων στελεχών μας».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 4 ως τις 7 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ (Μιχαήλ Καλού 6, 5ος όροφος) και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά από τις 17:00 ως τις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Περιλαμβάνει συνολικά 350 φωτογραφίες και 75 αφίσες, υλικό που αναμένεται να ψηφιοποιηθεί στη συνέχεια για να διασωθεί στα αρχεία του κόμματος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα