ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκθετο το υπ. Εσωτερικών από τη... χρονοκαθυστέρηση στα αποτελέσματα των εκλογών

Έκθετο το υπ. Εσωτερικών από τη… χρονοκαθυστέρηση στα αποτελέσματα των εκλογών

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ελάχιστες ήταν εκείνες οι περιφέρειες όπου η ενσωμάτωση άγγιζε το 100% με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται σε περιφέρειες όπου δεν έχουν «μπει διπλοβάρδιες υπαλλήλων» ώστε να προωθούν τους σάκους με τα ψηφοδέλτια σε κεντρικό επίπεδο.

Λόγω των τετραπλών εκλογών και των διπλών τμημάτων χρησιμοποιήθηκαν περίπου 80.000 εκλογικοί αντιπρόσωποι, πολλοί εκ των οποίων ήταν από το χώρο της εκπαίδευσης με ελάχιστη εμπειρία στη διεξαγωγή εκλογών.

Σύμφωνα με τη Singular η διαδικασία έχει ως εξής: Κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος στέλνει τα έντυπα μετάδοσης στην περιφερειακή ενότητα και από εκεί αποστέλλονται στο σύστημα της Singular. Η αποστολή των αποτελεσμάτων έχει καθυστερήσει, οπότε κανείς δεν γνωρίζει ποιοι εκλέγονται με ασφάλεια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες με τους υποψηφίους που είναι οριακή η εκλογή τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν ανατροπές για πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Δύσκολα θα προλάβουν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες καταγραφής των σταυρών μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη πίεση και από τους ίδιους τους υποψηφίους. Υπάρχουν, ακόμη, και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι «κάποια πράγματα είναι περίεργα», καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν ανακοινώνονται τα τελικά αποτελέσματα επειδή λείπουν δύο ή και παραπάνω εκλογικά τμήματα, όπως στη Γλυφάδα, όπου καθυστερεί υπερβολικά η καταμέτρηση σε τέσσερις περιπτώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ