ΑρχικήΕπικαιρότηταΕΛ.ΑΣ. για την δράση της Greek Mafia: «2 συλλήψεις και 7 ταυτοποιήσεις...

ΕΛ.ΑΣ. για την δράση της Greek Mafia: «2 συλλήψεις και 7 ταυτοποιήσεις – Διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εμπρησμούς, εκρήξεις»

Αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ., προχωρά σε ανακοινώσεις, σχετικά με τα ευρήματα των πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να ανήκει στη λεγόμενη Greek Mafia.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πολλά αδικήματα.

Τόσο ο κ.Σκούρας όσο και η κυρία Δημογλήδου ανέφεραν πως τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εμπρησμούς και εκρήξεις.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση χθες σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι δύο συλλήψεις.

Πρόκειται για μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται τα ονόματα πέντε ακόμη ταυτοποιημένων μελών, εκ των οποίων οι δύο είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτι, όπου βρέθηκαν δύο γεμιστήρες καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που είχαν προκύψει από τα αρχικά στάδια διερεύνησης και στη συνέχεια μέσω της συνδυαστικής αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού στο σύνολό του.

Βαρύτατες κατηγορίες στο πλαίσιο δράσης διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης

Βαριές κατηγορίες για δολοφονίες και σωρεία σοβαρότατων αδικημάτων που τελέστηκαν στο πλαίσιο μεγάλης «διεθνικού χαρακτήρα» εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνονται στην δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες ως εκτελεστές στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη και σε τρεις απόπειρες.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά εννέα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και 7 πλημμεληματικού βαθμού, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν τους δύο ομογενείς που εμπλέκονται σε δολοφονικές ενέργειες, 39 και 21 ετών, αλλά και σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα που φέρεται να συνδέεται με έναν από τους ομογενείς, ο οποίος είναι αντιμέτωπος μόνο για πλημμελήματα.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, οι δύο ομογενείς που φαίνεται να εκτελούσαν «συμβόλαια» είναι οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη. Φέρονται επίσης πρωταγωνιστές και σε τρεις απόπειρες δολοφονίας, δύο προσώπων του συγγενικού κύκλου του Σακφτούρου και κατά προσώπου στην Κατερίνη.

Οι κατηγορίες σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα αφορά λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν γεμιστήρες καλάσνικοφ. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους του.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν την Δευτέρα.