ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλευθέριος Βενιζέλος: Επιβάτες κρύφτηκαν στις τουαλέτες μετά από έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου

Ελευθέριος Βενιζέλος: Επιβάτες κρύφτηκαν στις τουαλέτες μετά από έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς μετά από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους τέσσερις από τους επιβάτες επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το μεσημέρι του Σαββάτου πτήση της Egyptair έκανε έκτακτη προσγείωση στην Αθήνα. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Κάιρο με προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες να «κατεβάσει εκεί το αεροπλάνο, ο πιλότος ζήτησε να προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο αεροπλάνο υπήρχαν 111 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Μετά την προσγείωση στην Αθήνα, έπειτα από συνεννόηση εκπροσώπου της εταιρείας με το αεροδρόμιο, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων ασφαλείας. Αυτό έγινε λόγω της επίμονης άρνησης του πιλότου να παραμείνουν στο αεροπλάνο οι επιβάτες μέχρι τη στιγμή που αυτό θα απογειωνόταν ξανά για τη Βεγγάζη. Αφού έγινε έλεγχος ασφαλείας, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου έμειναν μέχρι τις 20:00, όταν και ξεκίνησε η επιβίβαση. Τέσσερις από τους επιβάτες προσπάθησαν να κρυφτούν στις τουαλέτες της αίθουσας αναμονής, με σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα, όμως τους αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί και τους οδήγησαν στο αεροπλάνο.

Επίσης, ένας από τους επιβάτες ζήτησε ιατρική βοήθεια και αφού του παρασχέθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, επιβιβάστηκε και αυτός. Στις 21:05 το βράδυ του Σαββάτου, μετά και την αλλαγή πληρώματος, το αεροπλάνο απογειώθηκε με προορισμό τη Βεγγάζη.