ΕΛΚ μετά την ενημέρωση Μητσοτάκη: «Πρέπει να αλλάξουμε το παιχνίδι. Δεν θα εκβιαστούμε!».

22 mins read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή σύσκεψη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με τεκμήρια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράστηκε με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφερντ Βέμπερ, την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν θα σταθεί ούτε αδύναμη ούτε διχασμένη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Στο ίδιο μήκος κύματος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά έτοιμη για διάλογο, καθότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις της, όμως πραγματικός διάλογος δεν νοείται υπό το καθεστώς απειλών ή παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους όλοι οι Αντιπρόεδροι της ΚΟ του ΕΛΚ, εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους στις ελληνικές θέσεις.
Η ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι «η Τουρκία ακολουθεί μία επεκτατική πολιτική που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».
Η ΚΟ του ΕΛΚ σημείωσε μάλιστα ότι η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να θέσει σαφείς όρους βάσει των οποίων θα ενεργοποιηθούν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, τονίζοντας ότι εφόσον οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς συνεχιστούν η Άγκυρα πρέπει να πληγεί στο σημείο όπου είναι περισσότερο ευάλωτη, δηλαδή στο οικονομικό πεδίο.
Ο κ. Βέμπερ εξέφρασε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη την αμέριστη στήριξή του στις ενέργειες της Ελλάδας που αποσκοπούν στη φύλαξη των ευρωπαϊκών-ελληνικών συνόρων και την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στη Μεσόγειο.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, με τους συμμετέχοντες να συγχαίρουν την Ελλάδα για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.
«Δεν θα εκβιαστούμε»
Το μήνυμα πως θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου ως προς την υπεράσπιση των συνόρων και των χωρικών υδάτων τους, απέστειλε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με μήνυμά του στο Twitter, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του προεδρείου του, στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σήμερα καλωσορίζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση μας. Δεν θα ανεχτούμε την αποσταθεροποίηση που προκαλεί η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Στεκόμαστε σταθερά με την Ελλάδα και την Κύπρο στην υπεράσπιση των συνόρων και των χωρικών υδάτων τους» γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του το ΕΛΚ.


Ταυτόχρονα, το ΕΛΚ σημειώνει πως «ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία» και τονίζει: «Πρέπει να τερματίσουμε τη διαδικασία ένταξης και να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση βασισμένη στην ιδέα της συνεργασίας, στην οποία δεν είμαστε όμηροι».
Ακόμη, το ΕΛΚ χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο για την Ευρώπη να υποχωρεί κάθε φορά που ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και να παραβιάσει τις μεταναστευτικές μας συμφωνίες και καθιστά σαφές: «Πρέπει να αλλάξουμε το παιχνίδι. Δεν θα εκβιαστούμε!».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα